Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl olívaolaj
- só
- bors
- 2 ek liszt
- 3-4 dl zöldség alaplé
- 5-6 dl víz
- 3 dl tejszín
- 2 szelet toast kenyér
- 4 fej fokhagyma
- 1 kk petrezselyemzöld
Elkészítése:
A leveshez egy fej vöröshagymát felszeletelünk, olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldség alaplevet, a vizet, a tejszínt, a tejet, és összeforraljuk.
A visszamaradt olajba rakjuk a kockára vágott kenyérdarabokat, és megpirítjuk. Négy fej (nem gerezd) fokhagymát félbevágunk, olívaolajos, sós sütőedénybe rakjuk, és egy kicsit állni hagyjuk, majd 180 fokon 30 percig sütjük. A megsült fokhagymából kiszedjük a megsült gerezdeket, villával áttörjük és a leveshez adjuk.
Botmixerrel simára pépesítjük. Keveset kiveszünk a levéből, elkeverjük a liszttel, majd állandó keverés mellett kissé besürítjük. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, majd pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

