Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 dl liszt 1 csapott kk szódabikarbóna 1 kezeletlen citrom reszelt héja 2 közepes tojás 4 púpos ek cukor 1 tasak vaníliás cukor 5 dl aludttej/kefir/joghurt 4 nagy sárgabarack 15 dkg piros ribizli Elkészítése: A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (23*38 cm) kikenünk vékonyan vajjal, és megszórjuk liszttel. A lisztet egy tálba szórjuk, elkeverjük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.07.15.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 dl liszt
  • 1 csapott kk szódabikarbóna
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 2 közepes tojás
  • 4 púpos ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 5 dl aludttej/kefir/joghurt
  • 4 nagy sárgabarack
  • 15 dkg piros ribizli


Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük.

Egy közepes tepsit (23*38 cm) kikenünk vékonyan vajjal, és megszórjuk liszttel.
A lisztet egy tálba szórjuk, elkeverjük benne a szódabikarbónát és a reszelt citrom héját.

A tojásokat egy másik tálba ütjük, és simára keverjük a cukrokkal, valamint az/a aludttejjel/kefirrel/joghurttal. A két részt összeforgatjuk, és simára keverjük. A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk.

A megtisztított barackokat apró darabokra vágjuk, majd a ribizlivel együtt a sütemény tetejére szórjuk.
180 fokon hőlégkeveréssel legalább 35 percig sütjük. Érdemes tűpróbát végezni, ha már nem ragad a tészta a fogpiszkára, akkor jó.

Hagyjuk kihűlni, és egy kevés porcukorral meghintve kínáljuk.

[box style=”info”]Már jó régen szerettem volna kipróbálni ezt a süteményt. Most, hogy beérett a sárgabarack, és hirtelen nem tudtam, hogy mibe is használjam fel egy részét, megsütöttem a prószát. Sajnos nem volt se aludttejem, se kefirem itthon, de joghurt igen. Azzal is remek lett. A tésztája nem olyan, mint a piskótáké, inkább a tejpitére vagy a francia clafoutisra hasonlít. Nem lett túl magas, de nagyon ízlett mindenkinek. A tetejét roskadásig pakoltam gyümölccsel, ami bármi lehet, csak a fantáziánk szabhat határt. Gyors, egyszerű, csak pár perc, és összeállítható.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is