Elkészítése
Hozzávalók:
Húshoz:
- 2 csirkemellfilé
- 7 ek teriyaki szósz
- 1 ek méz
- 3 cm gyömbér
- 1 kk őrölt fehér bors
Tésztához:
- 80 dkg tészta (orsó, csavart)
- 3 ek olívaolaj
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- 10 dkg trappista sajt
- 5 dl főzőtejszín
- só
Elkészítése:
A csirkemellet kockára vágom. Egy tálban összekeverem a teriyaki szószt, a mézet, a borsot és a lereszelt gyömbért. Belekeverem a húst, és 30 percre hűtőbe teszem.
A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzöm.
Egy nagyobb lábasban az olajon megdinsztelem az apró kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát, majd rádobom a kockára vágott húsos szalonnát, és megpirítom.
Ha kifőtt a tészta, leszűröm, és elkeverem a hagymás szalonnával.
A tejszínt, a tojást és a lereszelt sajtot összekeverem. Ráöntöm a forró tésztára, jól átforgatom, és lefedem.
Egy magas serpenyőben, vagy wokban olajat forrósítok. Beleöntöm a szószos húst, és erős tűzön a hús puhulásáig pirítom.

