Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pecsenyék

Sertés receptek

Kemencés malacsült

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2,5 kg malachús (tarja) 1 ek köménymag (őrölt) 1 tk chili (őrölt) 2 ek oregánó 1 ek rozmaring (szárított, morzsolt) só ízlés szerint 3 ek napraforgó olaj 10 gerezd fokhagyma 4 dl rosé (száraz) 2 kg burgonya 3 lila hagyma 2 sárgarépa 2 cékla Elkészítése: Előző nap a húst megtisztítom, a bőrét ujjnyi szélességben […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
LigetiK
Beküldte: 2015.07.20.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2,5 kg malachús (tarja)
  • 1 ek köménymag (őrölt)
  • 1 tk chili (őrölt)
  • 2 ek oregánó
  • 1 ek rozmaring (szárított, morzsolt)
  • só ízlés szerint
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 4 dl rosé (száraz)
  • 2 kg burgonya
  • 3 lila hagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2 cékla


Elkészítése:

Előző nap a húst megtisztítom, a bőrét ujjnyi szélességben hosszában és keresztben is bevágom úgy, hogy a bőr alatti zsírréteget nem vágom át.

A fűszereket só nélkül, az áttört fokhagymával és az olajjal összekeverem, majd a felével bedörzsölöm a malachús bőrös felét úgy, hogy a vágásokba is jusson, majd a maradék fűszeres masszában elkeverek 1 ek sót, és a húsos oldalát ezzel dörzsölöm be. Ügyelek arra, hogy a bőrös felére ne kerüljön só, mert akkor nem sül ropogósra. Éjszakára hűtőbe teszem.

Másnap a megtisztított krumplit, a hagymát, a répát és a céklát nagyobb darabokra vágom, a malachúst egy cserépedénybe, vagy magas falú tepsibe rakom.
Körberakom a zöldségekkel, megsózom, aláöntöm a bort, ráteszem a fedelét (a tepsit alufóliával feded), és kemencébe tolom. 270 fokon 1,5 órát sütöm, majd a fedelét levéve még fél órát pirítom. Közben párszor meglocsolom a bőrét a kisült zsírral.

Ha a hús megpuhult, kiveszem a kemencéből, és fél órát pihentetem, majd felszeletelem. A vele sült körettel és párolt káposztával tálalom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is