Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Töltött paprika

Töltött paprika

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg paradicsom 6 nagyobb paprika 1 kg darált hús 40 dkg rizs 2 közepes vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 3 tojás 1 ek zsír 1 szál zeller zöld só bors édesítőszer ízlés szerint Elkészítése: A paradicsomot megmossuk, negyedekbe vágjuk, majd feltesszük főni annyi vízben, ami ellepi. Kissé sózzuk, és a zellerzöldet beletesszük. A vöröshagymát […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gyöngyi Csányi
Beküldte: 2015.07.21.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom
  • 6 nagyobb paprika
  • 1 kg darált hús
  • 40 dkg rizs
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 tojás
  • 1 ek zsír
  • 1 szál zeller zöld
  • bors
  • édesítőszer ízlés szerint


Elkészítése:

A paradicsomot megmossuk, negyedekbe vágjuk, majd feltesszük főni annyi vízben, ami ellepi. Kissé sózzuk, és a zellerzöldet beletesszük.

A vöröshagymát apróra vágjuk, és egy evőkanál zsíron megdinszteljük. A húst egy tálba tesszük, ráöntjük a dinsztelt hagymát, kissé megkeverjük, hogy hűljön. Beleütjük a tojásokat, belereszeljük a fokhagymát. A rizst megmossuk és a húshoz adjuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Az egészet alaposan összekeverjük.

A paprikák csumáját kiszedjük, és megtöltjük a paprikákat. Egy fazekat átöblítünk vízzel, hogy ne száraz felületre pakoljunk. Beletesszük a paprikákat a fazék aljába körkörösen, keskeny részükkel befelé. Nekem pont egy sor lett.

A maradék töltelékből gombócokat gyúrunk, és a paprikák közé tesszük. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Fogjuk a levesszűrőt és egy főzőkanalat, a zellerzöldet kihalásszuk a paradicsomból, és paradicsomot rápasszírozzuk a paprikára. Nem kell megijedni, pillanatok alatt megvan. Sózzuk, és beletesszük az édesítőszert ízlés szerint, attól függően, ki mennyire szereti édesen.

Feltesszük főni, amikor felforrt, a lángot mérsékeljük alatta. Akkor kész, ha a rizs megpuhult. Megkóstoljuk, és még ízesíthetjük, ha kell.

[box style=”info”]Nem teszek rá rántást, meg lehet szokni így is, az íze finom, és kevesebb a szénhidrát tartalma is.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Gyöngyi Csányi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is