Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Birsalmás tiramisu

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25-30 db babapiskóta 25 dkg mascarpone 30 dkg birsalmapép 5 dl habtejszín 1 csomag vaníliás cukor porcukor Elkészítése: A birsalmát megpucoljuk, a magházat kivájjuk, majd apróra feldaraboljuk. Ezután egy edénybe tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint cukorral ízesítjük, majd beleteszünk néhány szegfűszeget és fahajat. Puhára főzzük, majd leszűrjük, és a fűszeres […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.07.21.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25-30 db babapiskóta
  • 25 dkg mascarpone
  • 30 dkg birsalmapép
  • 5 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • porcukor


Elkészítése:

A birsalmát megpucoljuk, a magházat kivájjuk, majd apróra feldaraboljuk. Ezután egy edénybe tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint cukorral ízesítjük, majd beleteszünk néhány szegfűszeget és fahajat.

Puhára főzzük, majd leszűrjük, és a fűszeres levet félretesszük, majd ebbe mártogatjuk a babapiskótát. A puhára főtt birsalmát teljesen kihűtjük és pépesítjük.

A mascarponét simára keverjük ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a teljesen kihűlt, pépesített birsalmát.

A tejszínt félkemény habbá verjük, majd apránként óvatosan a birsalmás masszához keverjük. (A habot nem kell teljesen kemény habbá verni, hogy jó habos legyen majd a birsalmás-mascarponés-tejszínes keverék.)

A babapiskótát belemártogatjuk a birsalma főzőlevébe, majd egy jénaiba szépen sorban egymás mellé helyezzük. Ezután rákanalazzuk a habos krém felét, és egyenletesen elsimítjuk.

A habos krém tetejét befedjük a főzőlébe mártogatott babapiskótával, majd rákanalazzuk a megmaradt habos krémet, és egyenletesen elsimítjuk.

Tálalás előtt rövid időre a hűtőbe helyezzük, hogy a habos-krém kicsit megdermedjen, és az ízek összeérjenek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is