Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 nagyobb cukkini
- 1/4 dkg darált hús
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1-2 fej gomba
- 3 tojás
- olaj a sütéshez
Panírozáshoz:
- liszt
- zsemlemorzsa
- só
- bors
petrezselyem
Elkészítése:
A cukkinit meghámozzuk (akkor ha nem túl zsenge), majd ujjnyi vastagságúan szeleteljük.
A magját kiszedjük, ebbe kerül a darált húsból, apóra vágott gombából, hagymákból, egy tojásból és fűszerekből álló keverék.
A cukkini szeleteket hagyományos módon panírozzuk, majd közepesen lassú tűzön, bő olajban kisütjük. Lassabban sütjük, mint a sima rántott cukkinit, mert idő kell a húsnak. Salátával tálaljuk.

