Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 6 burgonya 25 dkg fodros tészta 1 fej vöröshagyma 10 dkg füstölt szalonna só 1 ek olaj 3 dl főzőtejszín 20 dkg reszelt sajt Továbbá: 1 tk margarin 1 tk zsemlemorzsa Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd megmossuk. Egy lábasban feltesszük főni kb. 3 liter sós vízben. Amikor félig megfőtt a burgonya, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2015.07.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 burgonya
  • 25 dkg fodros tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 ek olaj
  • 3 dl főzőtejszín
  • 20 dkg reszelt sajt

Továbbá:

  • 1 tk margarin
  • 1 tk zsemlemorzsa


Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd megmossuk.
Egy lábasban feltesszük főni kb. 3 liter sós vízben.

Amikor félig megfőtt a burgonya, a fodros száraz tésztát is beleszórjuk. Együtt puhára főzzük, ezután leszűrjük.

A vöröshagymát finomra vágjuk, egy evőkanál étolajon az apróbbra vágott szalonna darabkákkal megsütjük. A leszűrt krumplis tésztához keverjük.

Felét a margarinnal kikent, morzsával megszórt hőálló tálba tesszük, a fele sajtot rászórjuk, majd a másik fele tésztát rátesszük, és elsimítjuk.

A főzőtejszínnel meglocsoljuk, a maradék sajttal megszórjuk.

220 fokra melegített sütőben 20 -25 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Nagyon finom, gyors ebéd.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is