Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Lekvárok

Sárgabaracklekvár

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 kg sárgabarack 70 dkg kristálycukor 1 csomag citromsav (2,5 g) Elkészítése: A barackokat lemossuk,ezután forró vízbe tesszük, és 1 perc után leszűrjük. Lehéjazzuk, kimagozzuk, és a gyümölcshúst késsel apróra vágjukvagy botmixerrel pürésítjük. Nagy, zománcos lábasban főzzük 30 percig, hozzáadjuk a cukrot, és tovább főzzük 10 percig, gyakran kevergetve. A tűzröl levéve alaposan elkeverjük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sutemeny
Beküldte: 2015.07.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 kg sárgabarack
  • 70 dkg kristálycukor
  • 1 csomag citromsav (2,5 g)


Elkészítése:

A barackokat lemossuk,ezután forró vízbe tesszük, és 1 perc után leszűrjük. Lehéjazzuk, kimagozzuk, és a gyümölcshúst késsel apróra vágjukvagy botmixerrel pürésítjük.

Nagy, zománcos lábasban főzzük 30 percig, hozzáadjuk a cukrot, és tovább főzzük 10 percig, gyakran kevergetve.

A tűzröl levéve alaposan elkeverjük benne a citromsavat, és az előkészített tiszta üvegeket megtöltjük a kész lekvárral.

Szorosan lezárjuk az üvegeket, és 5 percre fejtetőre állítjuk, majd száraz dunsztba tesszük, és kihűlésig ott pihentetjük. Az így elkészített lekvár sokáig eláll tartósítószer nélkül, viszont felbontás után hűtöben tároljuk tovább. Nem romlik, érdemes kipróbálni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Sutemeny
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is