Elkészítése
Hozzávalók:
- 0,5 kg feles borsó
- 5 dkg füstölt szalonna
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- ízlés szerint só
- 1 marék eperlevél tészta
Elkészítése:
Előző este beáztatom a feles borsót.
Másnap felszeletelem a szalonnát, bevagdosom, kisütöm és félreteszem.
A zsíron megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, megszórom pirospaprikával, ráöntöm a feles borsót az áztató víz nélkül.
Darálok rá kevéske borsot, hozzáadom a felaprított fokhagymát, felöntöm vízzel, és puhulásig főzöm.
A végén beleszórom a tésztát, megfőzöm, és tálalom.
A megsült szalonna darabokkal díszítem

