Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 tábla 40%-os csokoládé 2 dl habtejszín 2-3 ek tejföl 3 ek méz karamellizált szezámmag Karamellizált szezámmag: 2 ek szezámmag 3 ek barna cukor 1-2 ek víz Elkészítése: Karamelliziált szezámmag készítése: Egy tányérba tesszük a szezámmagot, majd hozzákeverjük a barna cukrot. Ezután egy evőkanál vízzel összekeverjük. Olyan állagot keverünk belőle, hogy ne legyen folyós. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.07.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 tábla 40%-os csokoládé
  • 2 dl habtejszín
  • 2-3 ek tejföl
  • 3 ek méz
  • karamellizált szezámmag

Karamellizált szezámmag:

  • 2 ek szezámmag
  • 3 ek barna cukor
  • 1-2 ek víz


Elkészítése:

Karamelliziált szezámmag készítése:

Egy tányérba tesszük a szezámmagot, majd hozzákeverjük a barna cukrot. Ezután egy evőkanál vízzel összekeverjük. Olyan állagot keverünk belőle, hogy ne legyen folyós. Ha túl száraz lenne, akkor még egy pici vizet keverjünk hozzá.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd kis halmokba rákanalazzuk a masszát.
Előmelegített sütőben, erősebb hőmérsékleten pár perc alatt szép barnára karamellizáljuk.

A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd szépen lehúzzuk róla a sütőpapírt. (Nem kell teljesen kihűteni, mert akkor nehezebben jön le róla a sütőpapír.)

Felhasználás előtt ízlésünknek megfelelő darabokra tördeljük, vagy összemorzsoljuk, hogy apró darát kapjunk.

Csokoládé mousse készítése:

A csokoládét egy tálba beletördeljük, majd vízgőz fölött állandó keverés mellett felolvasztjuk. Amikor már folyékony, levesszük a gőzről a tálat, hozzákeverjük a mézet, majd a tejfölt is.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan, apránként a csokoládés masszához keverjük. Végül szintén nagyon óvatosan belekeverjük a ízlés szerinti mennyiségű karamellizált szezámmagot.

Tálaláskor fagylaltos kehelybe kanalazzuk a csokoládékrémet, majd a tetejét szintén megszórjuk a szezámmaggal. Rögtön fogyasztható.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is