Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg tészta
- 2 kisebb fej fokhagyma
- 25 dkg gépsonka
- 2 dl tejszín
- 1 ek liszt
- 2 tömlős sajt
- víz
- olaj
- só
- bors
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A tésztás sós vízben megfőzzük. Kevés olajon megpirítjuk az apró kockára vágott gépsonkát, majd hozzáadjuk a meghámozott, és összetört fokhagymát. Ezeket összepirítjuk, egy kanál lisztet adunk hozzá, ezzel sűrítjük.
Hozzáadjuk a tömlős sajtot és a tejszínt, majd sóval, borssal fűszerezzük. Főzés közben, ha szükséges, vízzel hígíthatjuk a mártást. Mikor megfőtt a sonkás, fokhagymás rész szósz, hozzáadjuk a kifőtt tésztát, és összekavarjuk őket. Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk a tetejét.
[box style=”info”]Egyszerű, gyors és nagyon ízletes.[/box]

