Elkészítése
Hozzávalók:
- 70 dkg tengeri halfilé
- 40 dkg brokkoli
- 40 dkg kelbimbó
- 2 alma
- 1 citrom
- 3 ek olívaolaj
- 5 dl főzőtejszín
- 1 ek fűszersó
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
Elkészítése:
A halat felkockázom, a nagyobb brokkolit kisebb darabokra, az almát cikkekre vágom.
Az olajjal meglocsolom egy hőálló tál alját, és rászedem a halat. Ráfacsarom a citrom levét, megszórom frissen őrölt borssal. Ezután rárakom a brokkolit, a kelbimbót és az almát. A tetejét elrendezem.
Megsózom, megszórom kevés halfűszer keverékkel, majd rálocsolom a főzőtejszínt.
Lefedem alufóliával, és sütőben, közepes fokozaton 60 perc alatt készre sütöm. Az utolsó 10 percre leveszem a fóliát, hogy megpiruljon a teteje.
Párolt rizzsel, vagy önálló fogásként is tálalható.


