Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges levesek

Leves receptek

Hideg fokhagymás, kovászos uborkaleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 3 közepes kovászos uborka 2 dl kovászos uborkalé 3 dl zöldség alaplé 200 g natúr joghurt 1 mk szorbit, vagy cukor 1 gerezd fokhagyma kevés friss mentalevél olívaolaj Elkészítése: A kovászos uborkát nagyon apróra kockázzuk, és kétfelé osztjuk. Az egyik felét felöntjük a kovászos uborka levével és a lehűtött zöldség alaplével, majd kevés szorbittal, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.07.29.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 közepes kovászos uborka
  • 2 dl kovászos uborkalé
  • 3 dl zöldség alaplé
  • 200 g natúr joghurt
  • 1 mk szorbit, vagy cukor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés friss mentalevél
  • olívaolaj


Elkészítése:

A kovászos uborkát nagyon apróra kockázzuk, és kétfelé osztjuk. Az egyik felét felöntjük a kovászos uborka levével és a lehűtött zöldség alaplével, majd kevés szorbittal, vagy cukorral édesítjük. Mindössze annyival, hogy kiemelje a savanyú lé pikánsságát.

Az apróra zúzott fokhagymával, néhány mentelevéllel, és a joghurttal simára turmixoljuk, majd a darabolt kovászos uborka maradékát visszatesszük a levesbe. Mielőtt felszolgálnánk, tanácsos még hűteni rajta, illetve néhány órát hagyni, hogy összeérjenek az ízek.

Tálaláskor olíva olajjal csorgatjuk meg ízlés szerint. Pirítós kenyérrel is tálalható.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is