Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg margarin 35 dkg liszt 1 dl víz 1 evőkanál ecet 25 dkg mirelit gesztenyemassza liszt a nyújtáshoz, szóráshoz kevés margarin a tepsi kenéshez Elkészítése: A margarint elmorzsoljuk a liszttel, sóval, hozzáadjuk a vizet és az ecetet. Jól összegyúrjuk, cipót formázunk belőle, egy napra folpackba tekerve hűtőbe tesszük. Másnap kiolvasztjuk a gesztenyemasszát, a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kulina
Beküldte: 2015.08.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg margarin
  • 35 dkg liszt
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál ecet
  • 25 dkg mirelit gesztenyemassza
  • liszt a nyújtáshoz, szóráshoz
  • kevés margarin a tepsi kenéshez


Elkészítése:

A margarint elmorzsoljuk a liszttel, sóval, hozzáadjuk a vizet és az ecetet. Jól összegyúrjuk, cipót formázunk belőle, egy napra folpackba tekerve hűtőbe tesszük.

Másnap kiolvasztjuk a gesztenyemasszát, a tésztát pedig lisztezett deszkán kb. 5 mm vékonyra elnyúltjuk. Kb. 6-7 cm-es négyzeteket vágunk, és mindegyik közepébe teszünk egy kis kupac gesztenyemasszát. Átlósan felgöngyöljük, meghajlítva, a két végét összenyomva alakítjuk ki a karika formát. Így rakosgatjuk kikent, liszttel szórt (vagy sütőpapírral bélelt) tepsire.

Előmelegített sütőben 180°C-on 20 perc alatt világos zsemleszínűre sütjük.

[box style=”info”]A gesztenyemasszát szaporíthatjuk, ha 10 dkg margarinnal kihabosítjuk, és darabolt mazsolát keverünk hozzá.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Kulina
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is