Elkészítése
A hagymát, fokhagymát, a krumplit és a gombát apróra kockákra vágjuk, majd üvegesre pároljuk az olajon. A fokhagymát, a krumplit és a gombát is rádobjuk és kicsit megsózva azt is puhára pároljuk, meghintjük a liszttel és a tárkonnyal, majd jól elkeverjük. Felöntjük a vízzel, belemorzsoljuk a leveskockákat, szerecsendióval, borssal, esetleg még egy kevés sóval ízesítjük. Hozzáadjuk a főzőtejszínt, majd a tűzről levéve botmixerrel turmixoljuk. Még főzzük kb 10 percig, amíg összeér és készen is van!
Sokféleképpen lehet tálalni, de íme néhány tipp:
- Aki húsimádó, pirított bacont, szeletelt, sült tarját tehet rá.
- Zsemlekockákkal vagy croutonnal is kiváló.
- Leheletnyi tejföllel a kevésbé intenzív ízekért.
- Oliva olajjal megkent, enyhén rozmaringos (vagy sajtos), pirított baguette szeleteket is az asztalra tehetünk mellé.

