Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Savanyúságok

1 napos uborka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az uborkákat megtisztítjuk, a végeiket levágjuk, majd elnegyedeljük. Szorosan az üvegekbe sorakoztatjuk, úgy, hogy alulra és felülre hagymakarikákat teszünk, melléjük pedig tormát szúrunk. Az uborka kivételével az összes hozzávalót egy fazékba öntjük és felforraljuk. Amikor felforrt, leszűrjük, majd ismét felforraljuk. A forró levet az uborkákra öntjük, és rátesszük az üvegek fedelét. Amikor az uborka kihűlt, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2013.08.13.

Hozzávalók

Elkészítése

Az uborkákat megtisztítjuk, a végeiket levágjuk, majd elnegyedeljük. Szorosan az üvegekbe sorakoztatjuk, úgy, hogy alulra és felülre hagymakarikákat teszünk, melléjük pedig tormát szúrunk.

Az uborka kivételével az összes hozzávalót egy fazékba öntjük és felforraljuk. Amikor felforrt, leszűrjük, majd ismét felforraljuk. A forró levet az uborkákra öntjük, és rátesszük az üvegek fedelét. Amikor az uborka kihűlt, a levet leöntjük róla egy lábasba, és újra felforraljuk.

Közben az uborkák tetejére az előzőleg leszűrt mustármagból és szemes borsból teszünk, majd ismét ráöntjük a felforrt levet. Lezárjuk az üvegeket, és 5 percre fejtetőre fordítjuk. Aki télire szeretné eltenni, az lezárás előtt tegyen a tetejére késhegynyi nátrium-benzoátot.

Az uborka másnap már fogyasztható, íze a bolti csemegeuborkához hasonló. A tartósítószer nélkül készített uborkát felbontás után mindenképp, a felbontatlan üveget pedig lehetőleg hűtőben vagy hűvös helyen tároljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is