Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

1 napos uborka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 kg uborka
  • 1 dl 20%-os ecet
  • 1,5 evőkanál só
  • 20 dkg cukor (ki milyen édesen szereti)
  • 2 liter víz
  • friss torma (2 kisujjnyi minden üvegbe)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 db babérlevél
  • fél maréknyi szemes bors
  • 1 csokor kapor
  • fél maréknyi mustármag
  • erős paprika (üvegenként 1-1 )

Elkészítése

Az uborkákat megtisztítjuk, a végeiket levágjuk, majd elnegyedeljük. Szorosan az üvegekbe sorakoztatjuk, úgy, hogy alulra és felülre hagymakarikákat teszünk, melléjük pedig tormát szúrunk.

Az uborka kivételével az összes hozzávalót egy fazékba öntjük és felforraljuk. Amikor felforrt, leszűrjük, majd ismét felforraljuk. A forró levet az uborkákra öntjük, és rátesszük az üvegek fedelét. Amikor az uborka kihűlt, a levet leöntjük róla egy lábasba, és újra felforraljuk.

Közben az uborkák tetejére az előzőleg leszűrt mustármagból és szemes borsból teszünk, majd ismét ráöntjük a felforrt levet. Lezárjuk az üvegeket, és 5 percre fejtetőre fordítjuk. Aki télire szeretné eltenni, az lezárás előtt tegyen a tetejére késhegynyi nátrium-benzoátot.

Az uborka másnap már fogyasztható, íze a bolti csemegeuborkához hasonló. A tartósítószer nélkül készített uborkát felbontás után mindenképp, a felbontatlan üveget pedig lehetőleg hűtőben vagy hűvös helyen tároljuk.

https://receptneked.wps.hu/befozes/1-napos-uborka/