Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

8 napos, dobálós, vödrös savanyúság recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 liter 10%-os ecet
  • 9 liter hideg víz
  • 22 dkg só
  • 1 kg cukor
  • 1 evőkanál köménymag
  • 1 evőkanál szemes bors
  • 1 evőkanál koriander
  • 1 evőkanál mustármag
  • 12 db babérlevél
  • 12 db meggyfalevél
  • 3 szál torma
  • 1 evőkanál nátrium-benzoát
  • 1 csapott evőkanál borkén
  • kevés kaporszár
  • uborka
  • paprika
  • cukkini
  • tök
  • dinnye
  • patisszon
  • hagyma
  • káposzta
  • zöld paradicsom

Elkészítése

Egy 20 literes vödörben kikeverjük a savanyúság levét adó összetevőket a fűszerekkel együtt, majd fakanállal alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket is.

A vödröt lezárjuk, és naponta átkeverjük, hogy minden zöldséget jól átjárjon a lé. Az érési idő körülbelül 8 nap. Az alaplé hűvös, száraz helyen tárolva akár egy évig is használható folyamatosan.

Amikor a vödör már csak félig van, vagy még addig sem, érdemes kivenni belőle a zöldségeket, hogy könnyebben tudjuk keverni a következő adagot.

https://receptneked.wps.hu/befozes/8-napos-dobalos-vodros-savanyusag/