Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ajvár recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kisebb padlizsán
  • 6 kápia paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 ml olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • frissen őrölt fehér bors
  • chili (opcionális)
  • pár csepp borecet, vagy almaecet


Elkészítése:

A padlizsánt és a paprikát sütőben 20-30 perc alatt megsütjük, majd egy tálba tesszük, és néhány percre lefedjük frissen tartó fóliával, hogy pára alakuljon ki, és így szépen le tudjjuk majd húzni a héját.

Az alapanyagokat – az olívaolaj kivételével – turmixgépbe tesszük, vagy egy botmixer segítségével alaposan összekeverjük, majd ha egyneműen pépes állagú, hozzáöntjük az olajat is, és elkeverjük.

Pirítós kenyérrel, puffasztott rizzsel, vagy sült húsokhoz mártásként tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/befozes/ajvar/