Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Alma lekvár recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • kb 5 kg alma
  • 0,75 bögre kristálycukor
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 1 késhegynyi nátrium-benzoát
  • pár csepp citromlé ( vagy borkősav)

Elkészítése

Az almát meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. Egy edényben megpároljuk anélkül, hogy vizet adnánk hozzá, mivel az alma saját levét engedi ki. Amikor az alma megpuhult, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, majd krumplinyomóval áttörjük, hogy kissé darabos maradjon.

Miután elkészült, hozzákeverjük a tartósítószert, és azonnal tiszta üvegekbe töltjük. Az üvegeket száraz dunsztba tesszük, és hagyjuk lassan kihűlni, így biztosítva, hogy a tartósítás megfelelő legyen. Gyors és egyszerű módja az almapüré elkészítésének.

https://receptneked.wps.hu/befozes/alma-lekvar/