Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Alma lekvár recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • kb 5 kg alma
  • 0,75 bögre kristálycukor
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 1 késhegynyi nátrium-benzoát
  • pár csepp citromlé ( vagy borkősav)
Alma lekvár

Elkészítése

Az almát meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. Egy edényben megpároljuk anélkül, hogy vizet adnánk hozzá, mivel az alma saját levét engedi ki. Amikor az alma megpuhult, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, majd krumplinyomóval áttörjük, hogy kissé darabos maradjon.

Miután elkészült, hozzákeverjük a tartósítószert, és azonnal tiszta üvegekbe töltjük. Az üvegeket száraz dunsztba tesszük, és hagyjuk lassan kihűlni, így biztosítva, hogy a tartósítás megfelelő legyen. Gyors és egyszerű módja az almapüré elkészítésének.

https://receptneked.wps.hu/befozes/alma-lekvar/