Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Lekvárok

Almalekvár cukor nélkül

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az almát megmosod, megtisztítod, majd nem túl apró kockákra vágod. Egy tepsibe öntöd, amit a biztonság kedvéért vékonyan bekenhetsz margarinnal. Hozzáteszed a fahéjat és a megmosott mazsolát vagy a diót. Sütőben, max 200 fokon addig párolod, amíg lekvár állagú nem lesz. Az idő a gyümölcs víztartalmától és mennyiségétől függ. Közben persze szabad kevergetni is 🙂 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szykes
Beküldte: 2013.04.30.

Elkészítése

Az almát megmosod, megtisztítod, majd nem túl apró kockákra vágod.

Egy tepsibe öntöd, amit a biztonság kedvéért vékonyan bekenhetsz margarinnal. Hozzáteszed a fahéjat és a megmosott mazsolát vagy a diót.

Sütőben, max 200 fokon addig párolod, amíg lekvár állagú nem lesz. Az idő a gyümölcs víztartalmától és mennyiségétől függ. Közben persze szabad kevergetni is 🙂

Ha kész, tiszta üvegekbe adagold és a tetejére vagy egy-egy evőkanálnyi rumot vagy egy-egy késhegynyi szalicilt tégy.

Száraz dunsztban hagyd kihűlni.

Almásabb íze van, mintha cukroznád. Nagyon finom!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Szykes
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is