Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almalekvár cukor nélkül recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Az almát megmosod, megtisztítod, majd nem túl apró kockákra vágod.

Egy tepsibe öntöd, amit a biztonság kedvéért vékonyan bekenhetsz margarinnal. Hozzáteszed a fahéjat és a megmosott mazsolát vagy a diót.

Sütőben, max 200 fokon addig párolod, amíg lekvár állagú nem lesz. Az idő a gyümölcs víztartalmától és mennyiségétől függ. Közben persze szabad kevergetni is 🙂

Ha kész, tiszta üvegekbe adagold és a tetejére vagy egy-egy evőkanálnyi rumot vagy egy-egy késhegynyi szalicilt tégy.

Száraz dunsztban hagyd kihűlni.

Almásabb íze van, mintha cukroznád. Nagyon finom!

https://receptneked.wps.hu/befozes/almalekvar-cukor-nelkul/