Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almazselé chilivel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kisebb üveghez:
  • 5 dl almalé (100 %-os)
  • 20 dkg cukor
  • 10 g zselatin (por)
  • 2 tk chili pasta vagy 2 chili apróra vágva


Elkészítése:

Az almalevet és a cukrot tegyük fel forrni, majd amikor már felforrt, adjuk hozzá a chilit. Ezután kevergetve, szép lassan főzzük 2-3 percig, majd vegyük le a tűzről. Állandó keverés mellett öntsük hozzá a zselatint és addig kevergessük, még teljesen feloldódik.

Ezután töltsük bele üvegekbe a forró, de még folyékony keveréket, majd légmentesen zárjuk le az üveg tetejét. Ameddig a zselé hűl, többször fordítsuk fejre és görgessük az üvegeket az oldalukon, hogy a chilidarabkák ne üljenek le teljesen az üveg aljára.

Végül hagyjuk teljesen kihűlni és megdermedni a zselét.

Az elkészült zselé lezárt üvegekben hosszabb ideig eltartható. Felbontás után viszont tároljuk hűtőszekrényben.

Ezt a kissé pikáns, édesen-csípős almazselét ízlés szerint kínálhatjuk egy frissen kisült leveles-sajtos csiga mellé, vagy éppen sült krumplihoz, esetleg előételként egy finom cheddar sajthoz is remekül illik.

https://receptneked.wps.hu/befozes/almazsele-chilivel/