Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ananasz cukkini lekvar recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 nagyobb cukkini
  • 1 konzerv ananász
  • 1 db citrom leve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 35 dkg cukor
  • 1 csomag 3:1 dzsemfix

Elkészítése

A cukkinit alaposan megmossuk, meghámozzuk, a magos részt kivágjuk, és lereszeljük vagy kisebb kockákra vágjuk. Egy edényben feltesszük főni, hozzáöntjük az ananászkonzervet és amikor félig meg megpuhul a cukkini bele facsarjuk a citrom levét, és addig főzzük, amíg a cukkini elkezd puhulni.

A cukorba el keverjük a vaníliás cukrot és a dzsemfixet, majd a cukkinihez öntjük és újra felforraljuk, kb 5 percig forraljuk míg jól felforr és teszünk ki egy tányérkába próbát és ha elég jól megszilárdult akkor lévészük a tűzről és lehet a borkanba rakni, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/befozes/ananasz-cukkini-lekvar/