Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Aszalt paradicsom fűszeres olajban recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom
  • 2-3 dl olívaolaj
  • 2-3 dl napraforgóolaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • friss bazsalikom levél vagy szárított
  • 2-3 ek oregánó
  • só


Elkészítése:

A paradicsomot alaposan mossuk meg, majd vágjuk félbe és kanállal vájjuk ki a magját.

Ezután egy alufóliával bélelt tepsibe tegyük egymásmellé a félbevágott, kimagozott paradicsomokat. Jó alaposan sózzuk meg, majd tegyük jó napos helyre, hogy pár nap alatt összeaszalódjanak (a tepsit takarjuk le légáteresztő anyaggal, hogy a paradicsomot érje a levegő és a nap, de a legyek, bogarak, ne tudjanak rászállni).

Az aszalt paradicsomokat ezután tegyük bele egy üvegbe, majd adjuk hozzá a vékonyra felvágott fokhagymát, az ízlés szerinti mennyiségű apróra vágott bazsalikomot, (v. a szárított bazsalikomot) az oregánót, majd öntsük fel a kétféle olajjal.

Ezután légmentesen zárjuk le, majd jó alaposan rázzuk össze az üveg tartalmát. (aki csípősen szereti, az tehet bele még erős paprikát is)

Az üveget tegyük be a hűtőbe egy-két napra, hogy a paradicsom és a fűszerek íze jól összeérjen.

Az elkészült fűszeres aszalt paradicsomot ízlés szerint felhasználhatjuk pl tészták, saláták ízesítésére, sajttálak díszítésére.

https://receptneked.wps.hu/befozes/aszalt-paradicsom-fuszeres-olajban/