Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Balzsamecet és olíva recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • balzsamecet
  • olívaolaj


Elkészítése:

Egy nagyobb áruházlánc polcán fedeztem fel különféle ízesítéssel készült olíva olajokat. Az áruk nem éppen a mindennapos konyhai használathoz van igazítva, de ezzel nincs is semmi gond, hiszen Delux kategória 😀
Igazából számtalan kísérletet tettem már olaj ízesítés ügyben, amik nagyon finomak és hasznosak. Legalább kettő, de inkább több az egyben. A balzsamecetes verzió valahogy ez eddig kimaradt… pótoltam!

Hozzávalóknál, érdemes jó minőségű alapanyagokat használni, hiszen így is ártöredéke a végtermék a bolti verziónak…

Tehát, végy egy csinos kis jól zárható 2 dl-es üveget, kis tölcséren keresztül csorgass bele 3 evőkanálnyi
Modena-i balzsam ecetet és jó minőségű, extra szűz olíva olajjal, nemes egyszerűséggel öntsd nyakon, majd jön a varázslat . “Használat előtt felrázandó!” utasításra, kedvünk szerint, locsoljuk meg salátánkat!

Egyszerű és nagyszerű nem? Vacsora fogyasztása közben elmélyülten nézegettem a szép lassan aláhulló ecet cseppeket az olajban, mint egy tavaszi “olaj”gömb.

Konklúzió: finom tavaszi saláta legegyszerűbb ízfokozója, mindössze egy üvegre redukálódott az eddigi 2 flaskából
“Rázzátok” bele ti is!

https://receptneked.wps.hu/befozes/balzsamecet-es-oliva/