Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Banán lekvár recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg hámozott banán
  • 700 g cukrot
  • 1 citrom leve
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál rum
  • 1 dl víz


Elkészítése:

Hámozzuk meg a banánt és vágjuk darabokra.

Tegyük egy edénybe a cukor, citromlé és víz társaságában, majd helyezzük a tűzre, kezdjük forralni lassú tűzön, időnként megkevergetve.

Nagyjából 40 perc elteltével kezd sűrűsödni, ekkor tegyük bele a fahéjat és a rumot. Folyamatos keverés mellett, még 10 percig főzzük, majd töltsük, fertőtlenített üvegekbe.

Fordítsuk fejjel lefelé, majd száraz dunsztba helyezve, hagyjuk kihűlni.

Ez a mennyiség 2 db, 400 ml-es üveg tartalmához elég. Címkézzük fel és tegyük a kamra polcra, lehetőleg sötét helyre.

A citromlé hozzáadásával, a főzés során, végig megőrzi eredeti színét, barnás árnyalatot, csak a fahéj hozzáadása után kap.

Igazán különleges csemege, fogyasztjuk pirítóssal, kaláccsal vagy süteményben sütve.

https://receptneked.wps.hu/befozes/banan-lekvar-2/