Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Banán lekvár recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db banán
  • 30 dkg cukor (ha édes a banán kevesebb kell)
  • 0,5 liter víz
  • 1 db citrom leve

Elkészítése

A banánokat megpucoljuk, és karikákra vágjuk. A citromot kifacsarjuk, hogy friss citromlevet kapjunk.

Egy lábasban a banánt a vízzel együtt feltesszük főni. Hozzáadjuk a citrom levét és a cukrot. Ha a víz kevésnek bizonyulna főzés közben, pótolhatjuk egy kevéssel.

Folyamatos keverés mellett közepes lángon addig főzzük, amíg a banán teljesen szétfő, és a keverék sűrű, lekvár állagú nem lesz (kb. 20-30 perc).

A kész lekvárt tiszta, forró vízzel sterilizált üvegekbe töltjük. Az üvegeket szorosan lezárjuk, és 10 percre fejjel lefelé fordítjuk, hogy vákuum képződjön. Ezután visszafordítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A banánlekvár hűvös, sötét helyen tárolva hónapokig eláll.

https://receptneked.wps.hu/befozes/banan-lekvar/