Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Lekvárok

Barack dzsem

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A barackot alaposan megmossuk, kimagozzuk, majd héjastul befőzőlábasba tesszük. Ha szeretnénk, apróra daraboljuk vagy leturmixoljuk, de félbevágva is jól szétfő. Kis lángon főzzük legalább 40 percig, közben gyakran kevergetjük. A főzés után levesszük a tűzről, lefedjük, és 24 órán át pihenni hagyjuk. Másnap újra felforraljuk, majd takaréklángon tovább főzzük, amíg besűrűsödik. Ismét lefedjük, és egy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szykes
Beküldte: 2013.07.26.

Hozzávalók

Elkészítése

A barackot alaposan megmossuk, kimagozzuk, majd héjastul befőzőlábasba tesszük. Ha szeretnénk, apróra daraboljuk vagy leturmixoljuk, de félbevágva is jól szétfő. Kis lángon főzzük legalább 40 percig, közben gyakran kevergetjük. A főzés után levesszük a tűzről, lefedjük, és 24 órán át pihenni hagyjuk.

Másnap újra felforraljuk, majd takaréklángon tovább főzzük, amíg besűrűsödik. Ismét lefedjük, és egy napig állni hagyjuk. A harmadik napon további 20 percig főzzük. Ekkor szükség esetén hozzáadjuk az édesítőt és a tartósítószert az előírás szerint.

A kész lekvárt száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Szykes
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is