Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Barack dzsem recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • sárgabarack
  • édesítő
  • tartósító

Elkészítése

A barackot alaposan megmossuk, kimagozzuk, majd héjastul befőzőlábasba tesszük. Ha szeretnénk, apróra daraboljuk vagy leturmixoljuk, de félbevágva is jól szétfő. Kis lángon főzzük legalább 40 percig, közben gyakran kevergetjük. A főzés után levesszük a tűzről, lefedjük, és 24 órán át pihenni hagyjuk.

Másnap újra felforraljuk, majd takaréklángon tovább főzzük, amíg besűrűsödik. Ismét lefedjük, és egy napig állni hagyjuk. A harmadik napon további 20 percig főzzük. Ekkor szükség esetén hozzáadjuk az édesítőt és a tartósítószert az előírás szerint.

A kész lekvárt száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

https://receptneked.wps.hu/befozes/barack-dzsem/