Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Birsalma befőtt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • birsalma
  • víz
  • cukor
  • nátrium benzoát

Elkészítése

A birsalmát meghámozzuk, kockákra vágjuk és alaposan megmossuk. Egy lábasban annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje, majd feltesszük főni. Amikor a víz felforrt, hozzáadjuk a cukrot (1 kg gyümölcshöz kb. 10 dkg cukrot számolunk), valamint a nátrium-benzoátot.

A forró birsalmát és levét előmelegített üvegekbe töltjük, szorosan lezárjuk, majd a megtöltött üvegeket fél órán át dunsztoljuk. Hagyjuk a dunsztban kihűlni, és már mehet is a kamrapolcra.

Tipp

Ha különlegesebb ízt szeretnénk, a főzővízhez tehetünk egy darab fahéjat vagy néhány szegfűszeget is. A befőtt így nemcsak desszertként, hanem húsételek mellé kínálva is remekül illik.

https://receptneked.wps.hu/befozes/birsalma-befott/