Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Birsalma dzsem recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg reszelt birsalma
  • 1 kg cukor
  • 1/2 l víz
  • 1 kk citromsó


Elkészítése:

A befőttes üvegeket megmossuk, lefordítva a vizet kicsepegtetjük belőlük és a sütőben legkisebb fokozaton megszárítjuk.

A birset alaposan megmossuk, megtisztítjuk majd meghámozzuk.

A vizet a cukorral elkeverjük és lassú tűzön szirupot főzünk. Párhuzamosan a hámozott birset a nagylyukú reszelőn lereszeljük. Mikor a cukorszirup sűrűsödni kezd, beletesszük a lereszelt birset, nagy lángon tovább főzzük, közben kevergetjük, a habját leszedjük. Akkor jó, ha egy tányér szélére cseppentve nem folyik el (kb 20 perc főzés után).

Ekkor beleszórjuk a citromsót és még 5 percet főzzük. Forrón üvegekbe szedjük, lekötjük és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

https://receptneked.wps.hu/befozes/birsalma-dzsem/