Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Birsalma ivólé

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1,20 kg birsalma 5 liter víz 20 dkg cukor fél evőkanálnyi citromsav 1 kávéskanál nátrium benzoát Elkészítése: A birsalmát megpucoljuk, összekockázzuk és annyi vízben felrakjuk főni, hogy éppen ellepje. Kb 1 órán át főzzük, majd pépesítjük. Ha úgy látjuk öntsünk hozzá vizet, úgy könnyebb vele dolgozni. Mikor már teljesen csomómentes, akkor felöntjük a vízzel, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Beküldte: 2013.11.05.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1,20 kg birsalma
  • 5 liter víz
  • 20 dkg cukor
  • fél evőkanálnyi citromsav
  • 1 kávéskanál nátrium benzoát


Elkészítése:

A birsalmát megpucoljuk, összekockázzuk és annyi vízben felrakjuk főni, hogy éppen ellepje.

Kb 1 órán át főzzük, majd pépesítjük.

Ha úgy látjuk öntsünk hozzá vizet, úgy könnyebb vele dolgozni. Mikor már teljesen csomómentes, akkor felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a cukrot és a citromsavat, majd felfőzzük. Közben kóstoljuk, hogy elég ízes legyen. Mikor felforrt, elzárjuk alatta a gázt és még forrón hozzáadjuk a tartósítószert. E

lkeverés után forrón üvegbe töltjük és száraz dunsztba tesszük amíg ki nem hűl (1-2 nap).

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Ősz Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is