Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Birsalma ivólé recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1,20 kg birsalma
  • 5 liter víz
  • 20 dkg cukor
  • fél evőkanálnyi citromsav
  • 1 kávéskanál nátrium benzoát


Elkészítése:

A birsalmát megpucoljuk, összekockázzuk és annyi vízben felrakjuk főni, hogy éppen ellepje.

Kb 1 órán át főzzük, majd pépesítjük.

Ha úgy látjuk öntsünk hozzá vizet, úgy könnyebb vele dolgozni. Mikor már teljesen csomómentes, akkor felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a cukrot és a citromsavat, majd felfőzzük. Közben kóstoljuk, hogy elég ízes legyen. Mikor felforrt, elzárjuk alatta a gázt és még forrón hozzáadjuk a tartósítószert. E

lkeverés után forrón üvegbe töltjük és száraz dunsztba tesszük amíg ki nem hűl (1-2 nap).

https://receptneked.wps.hu/befozes/birsalma-ivole/