Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Birsalma sajt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg birsalma (megpucolva, kicsumázva)
  • 80 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 dl rum
  • 3 db rozmaring levél (elhagyható)
  • 1 db citrom (leve)

Elkészítése

Birsalmákat negyedekbe vágjuk, kicsumázzuk és héjával együtt megfőzzük. Szűrőkanállal kiszedjük és áttörjük. Az áttört gyümölcsöt addig főzzük, amíg olyan sűrű,hogy kavarás közben lábos alját lássuk.

Hozzáadjuk a cukrot (1 kg gyümölcshöz 80 dkg cukor) vaníliás cukrot, citrom levét és állandó keverés mellett 10-15 percig főzzük. Kiöntjük őzgerinc formába vagy tányérokba.És száraz langyos helyen tartjuk.

https://receptneked.wps.hu/befozes/birsalma-sajt/