Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Birsalma sajt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg birsalma (megpucolva, kicsumázva)
  • 80 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 dl rum
  • 3 db rozmaring levél (elhagyható)
  • 1 db citrom (leve)
Birsalma sajt kép

Elkészítése

Birsalmákat negyedekbe vágjuk, kicsumázzuk és héjával együtt megfőzzük. Szűrőkanállal kiszedjük és áttörjük. Az áttört gyümölcsöt addig főzzük, amíg olyan sűrű,hogy kavarás közben lábos alját lássuk.

Hozzáadjuk a cukrot (1 kg gyümölcshöz 80 dkg cukor) vaníliás cukrot, citrom levét és állandó keverés mellett 10-15 percig főzzük. Kiöntjük őzgerinc formába vagy tányérokba.És száraz langyos helyen tartjuk.

https://receptneked.wps.hu/befozes/birsalma-sajt/