Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Birsalmasajt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: birsalma cukor dió izlés szerint Elkészítése: A diót egy tepsiben megpirítjuk, darabosra vágjuk. A birsalmát a bolyhaitól megtisztítjuk, alaposan megmossuk, az esetleges hibás részeket kivágjuk, de nem hámozzuk, majd egy késsel feldaraboljuk. Egy hibátlan zománcú edényben az előkészített birset feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Ha megfőtt a levét leöntjük (finom szörp lesz […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.11.14.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • birsalma
  • cukor
  • dió izlés szerint


Elkészítése:

A diót egy tepsiben megpirítjuk, darabosra vágjuk.

A birsalmát a bolyhaitól megtisztítjuk, alaposan megmossuk, az esetleges hibás részeket kivágjuk, de nem hámozzuk, majd egy késsel feldaraboljuk.

Egy hibátlan zománcú edényben az előkészített birset feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Ha megfőtt a levét leöntjük (finom szörp lesz belőle) és egy botmixerrel pürésítjük. Lemérjük, és minden liter birsmasszához 80 dkg cukrot számítunk.

Visszatesszük főni, hozzáadjuk a cukrot és folytonos kevergetés közben még főzzük, ameddig jó sűrű és pirosas színe lesz, kb 20-30 perc, majd beletesszük a dióbelet.

A sűrű masszát, fóliával kibélelt őzgerincformába öntjük és 1 napot dermedni hagyjuk. Másnap a formából egy rácsra borítjuk és legalább egy hetet hűvös levegős helyen, hálóval letakarva szikkasszuk, időnként átforgatjuk, hogy minden oldala egyformán száradjon.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is