Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Lekvárok

Bodza-alma dzsem

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A bodzabogyókat leszedjük a fürtökről, és vízbe tesszük. Miután megvan a megfelelő mennyiség, egy fazékba tesszük kb. 1,5 dl vízzel, majd felforraljuk. Amikor felforrt, hozzáadjuk az apróra vágott almát, és ráöntjük a maradék vizet is. Ezt addig főzzük, amíg teljesen szét nem főnek az alapanyagok. Ízlés szerint összeturmixolhatjuk, ha simább állagot szeretnénk. Amikor megfőttek a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2012.08.27.

Hozzávalók

Elkészítése

A bodzabogyókat leszedjük a fürtökről, és vízbe tesszük. Miután megvan a megfelelő mennyiség, egy fazékba tesszük kb. 1,5 dl vízzel, majd felforraljuk. Amikor felforrt, hozzáadjuk az apróra vágott almát, és ráöntjük a maradék vizet is. Ezt addig főzzük, amíg teljesen szét nem főnek az alapanyagok. Ízlés szerint összeturmixolhatjuk, ha simább állagot szeretnénk.

Amikor megfőttek a hozzávalók, hozzáadjuk a cukrot, citromsavat és nátrium-benzoátot. Az egészet kis lángon további 10 percig főzzük. Ezután a forró keveréket üvegekbe töltjük, és hideg dunsztba tesszük, hogy lassan hűljön ki.

Sztori

Most készítettem először ezt a bodzabogyós lekvárt, és isteni finom lett! Sajnos a mennyiség csak 4 üvegre volt elég, de biztos, hogy pótolnom kell, mert nagyon gyorsan fogy. Egy jó tanács: zománcozott fazékban főzzétek, mert a bodza mindent befog!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Nyár Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is