Elkészítése
A bodzabogyókat leszedjük a fürtökről, és vízbe tesszük. Miután megvan a megfelelő mennyiség, egy fazékba tesszük kb. 1,5 dl vízzel, majd felforraljuk. Amikor felforrt, hozzáadjuk az apróra vágott almát, és ráöntjük a maradék vizet is. Ezt addig főzzük, amíg teljesen szét nem főnek az alapanyagok. Ízlés szerint összeturmixolhatjuk, ha simább állagot szeretnénk.
Amikor megfőttek a hozzávalók, hozzáadjuk a cukrot, citromsavat és nátrium-benzoátot. Az egészet kis lángon további 10 percig főzzük. Ezután a forró keveréket üvegekbe töltjük, és hideg dunsztba tesszük, hogy lassan hűljön ki.
Sztori
Most készítettem először ezt a bodzabogyós lekvárt, és isteni finom lett! Sajnos a mennyiség csak 4 üvegre volt elég, de biztos, hogy pótolnom kell, mert nagyon gyorsan fogy. Egy jó tanács: zománcozott fazékban főzzétek, mert a bodza mindent befog!
