Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bodza-alma dzsem recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg fekete bodzabogyó
  • 0,5 kg alma
  • 1 teáskanál citromsav
  • 30 dkg cukor
  • 0,5 liter víz
  • 0,5 kávéskanál nátrium-benzoát
Bodza-alma dzsem

Elkészítése

A bodzabogyókat leszedjük a fürtökről, és vízbe tesszük. Miután megvan a megfelelő mennyiség, egy fazékba tesszük kb. 1,5 dl vízzel, majd felforraljuk. Amikor felforrt, hozzáadjuk az apróra vágott almát, és ráöntjük a maradék vizet is. Ezt addig főzzük, amíg teljesen szét nem főnek az alapanyagok. Ízlés szerint összeturmixolhatjuk, ha simább állagot szeretnénk.

Amikor megfőttek a hozzávalók, hozzáadjuk a cukrot, citromsavat és nátrium-benzoátot. Az egészet kis lángon további 10 percig főzzük. Ezután a forró keveréket üvegekbe töltjük, és hideg dunsztba tesszük, hogy lassan hűljön ki.

Sztori

Most készítettem először ezt a bodzabogyós lekvárt, és isteni finom lett! Sajnos a mennyiség csak 4 üvegre volt elég, de biztos, hogy pótolnom kell, mert nagyon gyorsan fogy. Egy jó tanács: zománcozott fazékban főzzétek, mert a bodza mindent befog!

https://receptneked.wps.hu/befozes/bodza-alma-dzsem/