Egy nagy, legalább 8 literes fazékban fél kilogramm cukrot karamellizálunk. Amikor szép aranybarna, óvatosan felöntjük 1 liter vízzel, majd addig kevergetjük, amíg a karamell teljesen feloldódik. Vigyázzunk, mert a forró karamell erősen sistereg és fröcskölhet.
Ezután hozzáadjuk a maradék cukrot és a vizet, majd folyamatosan keverve addig főzzük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Forrásig melegítjük, majd levesszük a tűzről, és szobahőmérsékletűre hűtjük.
A karamelles sziruphoz hozzáadjuk a száraktól megtisztított bodzavirágokat, a felkarikázott citromokat, a citromsavat és a nátrium-benzoátot. Lefedve 4–5 napig állni hagyjuk, naponta átkeverjük.
Ezután leszűrjük, tiszta üvegekbe töltjük, és hűvös, fénytől védett helyen tároljuk. Fogyasztáskor szódával hígítva frissítő nyári italt kapunk.