Elkészítése
A vöröshagymát apróra vágjuk, és az étolajon üvegesre dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a hámozott, darabolt paradicsomot, a feldarabolt paprikát, a zellert a szárával együtt, valamint a fokhagymát. Ízlés szerint megsózzuk, majd lefedve, közepes lángon puhára főzzük.
Ha minden megpuhult, botmixerrel simára turmixoljuk. Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a feldarabolt chili paprikát, és még rövid ideig főzzük. Kóstolással ellenőrizzük a sózást, majd a végén belekeverjük a nátrium-benzoátot a tartósság érdekében.
A forró krémet tiszta, száraz üvegekbe töltjük, szorosan lezárjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Tipp
A chili mennyiségét ízlés szerint változtathatjuk: kevesebbel enyhébb, több chili paprikával pedig igazán tüzes krémet kapunk. Ha szeretnénk, a főzés közben kevés füstölt paprikaport is adhatunk hozzá, így még gazdagabb lesz az íze.
