Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Szószok

Chilis gulyáskrém házilag

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A chilis gulyáskrém igazi alaprecept, amely mindig jól jön a konyhában. Erőteljes, karakteres íze miatt kiváló pörköltekhez, gulyásokhoz, levesekhez vagy akár szendvicsekhez is. A friss zöldségekből és chiliből készülő krém nemcsak finom, hanem hosszabb ideig eltartható, így mindig kéznél van, ha szükség van rá.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
sos.ibolya
Beküldte: 2013.10.11.

Hozzávalók

Elkészítése

A vöröshagymát apróra vágjuk, és az étolajon üvegesre dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a hámozott, darabolt paradicsomot, a feldarabolt paprikát, a zellert a szárával együtt, valamint a fokhagymát. Ízlés szerint megsózzuk, majd lefedve, közepes lángon puhára főzzük.

Ha minden megpuhult, botmixerrel simára turmixoljuk. Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a feldarabolt chili paprikát, és még rövid ideig főzzük. Kóstolással ellenőrizzük a sózást, majd a végén belekeverjük a nátrium-benzoátot a tartósság érdekében.

A forró krémet tiszta, száraz üvegekbe töltjük, szorosan lezárjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Tipp

A chili mennyiségét ízlés szerint változtathatjuk: kevesebbel enyhébb, több chili paprikával pedig igazán tüzes krémet kapunk. Ha szeretnénk, a főzés közben kevés füstölt paprikaport is adhatunk hozzá, így még gazdagabb lesz az íze.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
sos.ibolya
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is