Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Chilis gulyáskrém házilag recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 nagy fej vöröshagyma
  • 2 kg paradicsom (hámozva)
  • 2 kg kápia paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db zeller (szárral együtt )
  • só
  • 1 dl olaj
  • 8-10 db chili paprika
  • nátrium-benzoát

Elkészítése

A vöröshagymát apróra vágjuk, és az étolajon üvegesre dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a hámozott, darabolt paradicsomot, a feldarabolt paprikát, a zellert a szárával együtt, valamint a fokhagymát. Ízlés szerint megsózzuk, majd lefedve, közepes lángon puhára főzzük.

Ha minden megpuhult, botmixerrel simára turmixoljuk. Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a feldarabolt chili paprikát, és még rövid ideig főzzük. Kóstolással ellenőrizzük a sózást, majd a végén belekeverjük a nátrium-benzoátot a tartósság érdekében.

A forró krémet tiszta, száraz üvegekbe töltjük, szorosan lezárjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Tipp

A chili mennyiségét ízlés szerint változtathatjuk: kevesebbel enyhébb, több chili paprikával pedig igazán tüzes krémet kapunk. Ha szeretnénk, a főzés közben kevés füstölt paprikaport is adhatunk hozzá, így még gazdagabb lesz az íze.

https://receptneked.wps.hu/befozes/chilis-gulyaskrem-hazilag/