Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csalamádé igazi klasszikus savanyúság. Friss zöldségek keverékéből készül, pikáns, édeskés-savanykás ízvilágát pedig az ecetes-cukros lé adja. Nagy előnye, hogy egyszerűen elkészíthető, nem igényel dunsztolást, és hosszan eltartható.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mary101
Beküldte: 2013.10.13.

Hozzávalók

Elkészítése

Zöldségek előkészítése

A káposztát, a zöld paradicsomot és a sárga húsú paprikát vékony szeletekre vágjuk. Az uborkát legyaluljuk, a hagymát vékonyra karikázzuk, a sárgarépát lereszeljük vagy szintén legyaluljuk. A zöldségeket egy nagy edényben alaposan összekeverjük.

Lé elkészítése

A cukrot az ecettel, a sóval és a nátrium-benzoáttal összekeverjük, majd hozzáöntünk 7 dl felforralt és lehűtött vizet. Az így kapott levet a zöldségekre öntjük, és alaposan átkeverjük.

Pihentetés és tárolás

A zöldségeket a lében egy napig állni hagyjuk, közben gyakran átkeverjük, hogy mindenhol jól átjárja a páclé. Ezután tiszta üvegekbe töltjük. Dunsztolni nem szükséges, így is sokáig eláll. Ízlés szerint üvegezéskor kevés borsot is tehetünk hozzá.

Tipp

Ha még fűszeresebb ízt szeretnénk, a lébe kerülhet babérlevél, koriandermag vagy mustármag is. A csalamádé különösen finom pörköltek, sültek és hidegtálak mellé.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
mary101
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is