Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csalamádé recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg káposzta
  • 1,5 kg paprika
  • 1 kg zöld paradicsom
  • 1 kg uborka
  • 50 dkg sárgarépa
  • 0,5 kg vöröshagyma
  • 3 dl ecet (10 %-os)
  • 7 dkg só
  • 40 dkg cukor
  • 1 kávéskanál szalicil
  • 1 kávéskanál borkén
  • 3 darab babérlevél
  • 1 evőkanál szemes bors (szemes)
  • 1 teáskanál egész fűszerkömény
  • 1 evőkanál mustármag
  • 1 teáskanál koriander

Elkészítése

A megtisztított zöldségeket vékonyan felszeleteljük. Az uborkát nem kell megpucolni, csak egyszerűen uborkaszeletelőn le kell gyalulni.

A felaprított hozzávalókat egy nagy tálba tesszük, egyenletesen eloszlatjuk rajta a fűszereket és ízesítőket, majd alaposan összekeverjük. A babérlevelet törjük apró darabokra.

Az egészet állni hagyjuk kb 4-6 órát, ez alatt levet ereszt.

Tisztára mosott üvegekbe töltjük levével együtt, majd celofánnal lekötjük és az üvegek tetejével lezárjuk.

https://receptneked.wps.hu/befozes/csalamade-4/