Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csalamádé recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A csalamádéhoz

  • 2 fej káposzta
  • 3 fej lilahagyma
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 darab kígyóuborka
  • 15 darab paprika
  • 50 dkg zöld paradicsom
  • koriandermag
  • mustármag
  • babérlevél
  • szemes bors
  • köménymag

A felöntőléhez

  • 4 liter víz (hideg)
  • 4 dl ecet (20 %-os)
  • 40 dkg cukor
  • 4 evőkanál só (púpozott ek)
  • 1 kávéskanál borkén
  • 0,5 teáskanál timsó

Elkészítése

Ez a recept 5 literes üveghez van, persze el lehet osztani kissebb üvegekbe is.

Felaprítjuk a káposztát, a hagymákat, a paprikát, a zöld paradicsomot és az uborkát, alaposan összekeverjük.

4 liternyi vízbe tesszük a cukrot, sót, ecetet, majd a legvégén tesszük bele a borkénport és a timsót, amivel jól elkeverjük.

Az üvegek aljára szórunk mindegyik fűszerből. Az üvegekbe tesszük a zöldséget és ráöntjük az ízesített vizet. Ha kevés lenne, készítünk még hozzá (inkább több lé legyen, mint kevés).

Lezárjuk a savanyúságot és jöhet a tél. Nekem 18 üveg csalamádém lett ebből a mennyiségből.

https://receptneked.wps.hu/befozes/csalamade-5/