Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csalamádé recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 kg káposzta
  • 2 darab kígyóuborka
  • 4 fej salátahagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 5 darab tv paprika

Felöntöléhez

  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • késhegynyi borkén
  • 1 kiskanál nátrium benzoát
  • 1 teáskanál koriander
  • 1 teáskanál egész bors
  • 1 teáskanál mustármag
  • 1 kávéskanál egészkömény
  • 4 darab babérlevél
  • 7 dl 10 %-os ecet

Elkészítése

A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A káposztát legyaluljuk, a többi zöldséget felszeleteljük.

Egy nagy tálba téve az összekevert zöldségeket és a fűszerekkel rétegezve beletesszük, rálocsoljuk az ecetet és másfél napon keresztül 4-5 óránként jól átkeverjük, mialatt letakarva állni hagyjuk.

Ezalatt az idő alatt bőven levet ereszt.

Tisztára mosott, száraz üvegekbe rakjuk a zöldségeket, felöntjük a saját levével, légmentesen lezárjuk az üvegeket és hideg, hűvös helyen tároljuk!

4-5 hét letelte után fogyasztható!

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/befozes/csalamade-6/