Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csalamédé egy igazi klasszikus vegyes savanyúság, amelyben a paprika, káposzta, paradicsom és hagyma vagy uborka ropogósra érlelődik az ecetes, édes-sós lében. Kiváló kísérője húsételeknek, pörkölteknek, sülteknek, és jól záródó üvegben hónapokig eláll.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
remi
Beküldte: 2013.10.11.

Hozzávalók

Elkészítése

A zöldségeket vékonyra felszeleteljük, majd egy nagy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a sót, a cukrot, a borkénport és a borkősavat, végül ráöntjük az ecetet. Alaposan összekeverjük, majd tiszta ruhával letakarjuk. 1–2 napig állni hagyjuk, ezalatt többször átkeverjük, hogy az ízek egyenletesen összeérjenek.

A pihentetés után a zöldségeket tisztára mosott, száraz üvegekbe töltjük, jól lenyomkodjuk, és a saját levével felöntjük. Az üvegeket légmentesen lezárjuk.

Tipp

A savanyúság ízét gazdagíthatjuk mustármaggal, egész borssal vagy babérlevéllel. Ha színesebb változatot szeretnénk, tehetünk bele sárgarépát vagy karfiolt is, így még mutatósabb lesz a csalamédénk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
remi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is