Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csalamédé recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg só
  • 40 dkg cukor
  • 3 dl 20%-os ecet
  • 1 teáskanál borkénpor
  • 1 teáskanál borkősav
  • 2 kg paprika
  • 2 kg káposzta
  • 1 kg zöld paradicsom
  • 1 kg vöröshagyma (vagy uborka )

Elkészítése

A zöldségeket vékonyra felszeleteljük, majd egy nagy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a sót, a cukrot, a borkénport és a borkősavat, végül ráöntjük az ecetet. Alaposan összekeverjük, majd tiszta ruhával letakarjuk. 1–2 napig állni hagyjuk, ezalatt többször átkeverjük, hogy az ízek egyenletesen összeérjenek.

A pihentetés után a zöldségeket tisztára mosott, száraz üvegekbe töltjük, jól lenyomkodjuk, és a saját levével felöntjük. Az üvegeket légmentesen lezárjuk.

Tipp

A savanyúság ízét gazdagíthatjuk mustármaggal, egész borssal vagy babérlevéllel. Ha színesebb változatot szeretnénk, tehetünk bele sárgarépát vagy karfiolt is, így még mutatósabb lesz a csalamédénk.

https://receptneked.wps.hu/befozes/csalamede/